Home

Achtergrond 171 x bekeken

Exportvraag aardbeien in april groter dan vorige jaren

De export van Nederlandse aardbeien was in april veel groter dan in voorgaande jaren.

Dat blijkt uit het marktbeeld Aardbeien dat het Productschap Tuinbouw heeft gepubliceerd.

In april van dit jaar ging in totaal 1.379 ton aardbeien de grens over. Deze hoeveelheid is 85 procent groter dan in dezelfde maand vorig jaar. Maar ook ten opzichte van 2007 en 2008 werd veel meer uitgevoerd, toen ging ruim 1.100 ton de grens over. Met name de afzet naar Duitsland en België was groter dan in voorgaande jaren, terwijl ook het Verenigd Koninkrijk meer aardbeien uit Nederland kocht.

Tot en met half mei van dit jaar is een totale hoeveelheid van 2.292 ton Nederlandse aardbeien geëxporteerd. In week 19 was de uitvoer met 357 ton wel een stuk kleiner dan vorig jaar, toen er juist een piek was in de export.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.