Home

Achtergrond 253 x bekeken 4 reacties

Europees hoofdkwartier Fonterra naar Amsterdam

De Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming Fonterra verplaatst zijn Europees hoofdkantoor van Hamburg naar Amsterdam. Dat meldt het Financieele Dagblad.

"In Amsterdam wordt met belasting en wetgeving meegedacht om succesvol te zijn", laat algemeen directeur Europa Koert Liekelema weten. Fonterra bekeek ook de mogelijkheden in Londen, Parijs en Zürich maar koos vanwege de relatief lage arbeidskosten en huurprijzen voor Amsterdam.

In september vestigt werelds grootste zuivelexporteur zich aan de Zuidas in Amsterdam. Het bedrijf werft hiervoor vijftig personeelsleden. De zuivelonderneming laat weten dat er ook een Europees onderzoekscentrum wordt opgericht en zoekt samenwerking met Wageningen UR.

Fonterra heeft een jaaromzet van 5,8 miljard euro per jaar. Daarvan komt volgens het Financieele Dagblad zo’n 7 procent uit Europa. Dat deel moet volgens Liekelema flink groeien. Hoeveel wil hij niet zeggen. "Maar we zijn van plan om hier unieke producten te gaan maken."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Hoezo niet, Bob?

 • no-profile-image

  blijf liever

  Wij willen hier toch duurzaam en diervriendelijk geproduceerd voedsel??
  Voor mij in ieder geval geen zuivel uit NZ, hoe uniek het ook moge zijn.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ik raad dit bedrijf af om samenwerking te zoeken met Wageningen UR. Het bedrijf is nu nog succesvol....Ik zou zeggen: houd dit zo!

 • no-profile-image

  bob

  Kritische lezer schrijf dan niets.

Of registreer je om te kunnen reageren.