Home

Achtergrond 207 x bekeken 2 reacties

Euro daalt tot laagste niveau in vier jaar

De koers van de euro is dinsdagochtend gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen vier jaar.

Handelaren vrezen dat de Europese schuldencrisis zal leiden tot forse verliezen in de financiële sector.

In de ochtendhandel daalde de waarde van de euro tot een dieptepunt van 1,2109 dollar. Daarmee bereikte de wisselkoers van de Europese munt de laagste stand sinds april 2006. Tegen het middaguur stond de koers iets hoger, op 1,2130 dollar.

Net als de beurshandel stond de euro onder druk door waarschuwingen van de Europese Centrale Bank (ECB). Die stelde maandag dat de schuldencrisis kan leiden tot een nieuwe golf aan afschrijvingen bij Europese banken. Volgens de ECB kan het verlies voor de financiële instellingen in de eurozone oplopen tot 195 miljard euro in de periode tot en met eind volgend jaar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  wat maakt iedereen zich toch druk.
  toen de euro een feit werd. was die een dollar waard. dus 1 op 1. dan kan die nog 0.27 cent zakken

 • no-profile-image

  domme albert

  @Bert: Je kan je nu nog wel niet druk maken, maar als EU-landen als Griekenland, Portugal, Spanje, Ierland, Italie, Belgie en Frankrijk op het punt staan om om te vallen, zullen wij in Nederland met onze financiële gedrochten, heel veel pijn moeten gaan lijden!

Of registreer je om te kunnen reageren.