Home

Achtergrond 214 x bekeken

'EU mag niet op eiland zitten'

Terwijl de diverse landen flink de broekriem moeten aanhalen, stijgt de begroting van de Europese Unie nog steeds met 5 procent.

Dat is onbestaanbaar, vindt de VVD. De unie kan niet in haar eentje op een eilandje blijven zitten, stelde VVD-woordvoerder Han te Broeke dinsdag in Den Haag.

De Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie moet ook omlaag. De VVD wil nog eens 1 miljard minder gaan betalen. Per hoofd van de bevolking betaalt Nederland 200 euro, het meest van iedereen, terwijl de Belgen bijvoorbeeld 100 euro per hoofd krijgen. "Dit is niet langer houdbaar. Er moet een systeem komen waarin iedereen naar vermogen bijdraagt'', aldus Ten Broeke. De Nederlandse regering moet daarover durven onderhandelen, stelde de VVD dinsdag, de tijd is er nu rijp voor.

Euopa kan best met minder geld toe, want 80 procent gaat volgens de VVD naar 'dingen die niet echt belangrijk zijn'. De unie kan zich beter beperken tot zaken als de interne markt, asiel- en immigratie, energiebeleid, onderzoek en ontwikkeling, grensbewaking, criminaliteit en terrorisme.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.