Home

Achtergrond 158 x bekeken

EU en Turkije praten over voedselveiligheid

De Europese Unie is vandaag begonnen aan een nieuw hoofdstuk in de onderhandelingen over toetreding van Turkije.

Gedelegeerden van de twee partijen gaan praten over voedselveiligheid. Dat meldde een diplomaat.

De EU en Turkije onderhandelen nu over dertien van de 35 onderwerpen die op de agenda staan, voordat tot toetreding kan worden besloten. De gesprekken begonnen eind 2004, maar slechts over één punt zijn de partijen het tot nog toe eens geworden.

De onderhandelingen met Turkije verlopen stroef, onder meer omdat Ankara niet veel hervormingen wil doorvoeren. Daarnaast zijn onder meer Frankrijk en Duitsland geen voorstanders van toetreding van Turkije. België, dat vanaf 1 juli voorzitter is van de EU, denkt daar anders over en wil de gesprekken de komende maanden een impuls geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.