Home

Achtergrond 138 x bekeken

Duitsland aanjager voor Nederlandse economie

De Duitse economie trekt harder aan dan gedacht en dat heeft positieve gevolgen voor Nederland.

Dat voorspelt de Nederlands-Duitse Handelskamer. De voorspelling is gebaseerd op nieuwe gegevens die de Deutsche Industrie- und Handelskammertag eerder deze week bekendmaakte. Naar verwachting bedraagt de economische groei van Duitsland in 2010 ongeveer 2,4 procent. In 2009 was er nog sprake van een daling van 4,9 procent.

De grootste motor van de ontwikkeling is volgens de Handelskamer de export. Gezien de prognose zal deze in 2010 met 10 procent groeien. De groeiende internationale handel biedt volgens de Handelskamer vooral ook goede perspectieven voor Nederlandse aanbieders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.