Home

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

'Duitsers verkopen vlees niet-gecastreerde beren'

Ook in Duitsland ligt in sommige supermarkten al vlees van niet gecastreerde beren in de schappen.

Dat meldt voorzitter Annechien ten Have van LTO-varkenshouderij in haar weblog.

Zij deed de informatie op tijdens een werkbezoek aan Saksen Anhalt. Om welke supermarkten het gaat kan ze niet zeggen. "Zo ver gaat mijn informatie niet." Wel zegt zij dat de panelen als het gaat om de castratieproblematiek ook in Duitsland snel aan het verschuiven zijn.

Ten Have was vorige week met een LTO-delegatie in Duitsland om kennis te nemen van de ontwikkeling van de varkenshouderij. De delegaties stelde onder meer vast dat de verschillen op het gebied van welzijnsregels behoorlijk groot zijn. In Nederland hebben de dieren meer leefruimte per dier en een groter oppervlakte dichte vloer.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    spotvogel

    Lebensraum, nennt man das daruber! Daar zijn vorige eeuw bloedige oorlogen om gevoerd! Nu nog helder zien te krijgen wat men bij de Pruis verstaat onder 'niet gekastreerde beren'. Mooie opdracht voor Marianne en Esther!

  • no-profile-image

    Harrie

    Ten op zichte van Duitsland zijn dus bijna al onze varkens volgens "starconcept"geproduceerd!

Of registreer je om te kunnen reageren.