Home

Achtergrond 238 x bekeken

Duitse komkommer brengt meer op

Duitse komkommers (veertigers) brengen op de Duitse groothandelsmarkten een duidelijk hogere prijs op dan komkommers uit Nederland en België.

Dat blijkt uit het marktbeeld komkommer van het Productschap Tuinbouw (PT). Duitse komkommers lijken daarmee een voorkeur te hebben bij een deel van de afnemers op groothandelsmarkten.

In week 13 tot en met 21 ligt het prijsverschil tussen Duitse en Nederlandse op de groothandelsmarkten wekelijks twee tot zeven cent hoger per stuk. In vijf van de acht weken brachten Nederlandse komkommers één of twee centen meer op dan de komkommers uit België, blijkt uit het overzicht.

Uit het marktbeeld blijkt verder dat de uitvoer van komkommer naar het Verenigd Koninkrijk een goede ontwikkeling doormaakt. In de eerste vier maanden was de export 2.500 ton hoger dan 2009, iets meer dan 20 procent. Dat lijkt vooral door het ruime Nederlandse aanbod en beperkte aanbod uit Spanje. Op de Britse markt heeft Tesco een aandeel van 30 procent in de komkommerverkoop.

De uitvoerstijging past bij het beeld in de teelt dit seizoen. Na een ruime productie in de maanden januari tot april volgde een koude periode en teeltwisseling. Het gevolg was een lagere productie in april en mei. Uit de onderzoeksgegevens van het PT blijkt verder dat de consumptie stabiel is.

Of registreer je om te kunnen reageren.