Home

Achtergrond 337 x bekeken 1 reactie

Duitse boerenbond eist onderzoek affaire maiszaad

De boerenbond Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL) eist justitieel onderzoek in de affaire rond de dit voorjaar per abuis uitgezaaide partijen met transgene bestanddelen verontreinigde mais.

AbL heeft aangifte gedaan bij justitie omdat de bond meent dat er strafbare feiten zijn gepleegd.

"De bedoeling is dat we licht brengen in de tunnel van zwijgen, vertraging, slordigheden en verdoezeling", legt zakelijk leider Georg Janssen uit. De zaak werd een kleine twee weken geleden aan het licht gebracht door milieuorganisatie Greenpeace, die met name de controleautoriteiten van de deelstaat Nedersaksen aansprakelijk stelde voor het feit dat de mais is gezaaid en niet op tijd uit de roulatie is gehaald.

Het Nedersaksische milieuministerie heeft vandaag meegedeeld dat de ingezaaide mais moet worden gedestrueerd, en wel zo snel mogelijk. In Nedersaksen gaat het om 230 hectare van in totaal 26 boeren. Het zaad is echter ook elders in de Bondsrepubliek gezaaid. Bij elkaar betreft het voor zover op dit ogenblik bekend zo’n 2.000 hectare.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Monique Vos

    Veel mensen hier voelen zich onbehaaglijk. Het gaat wel om zich steeds meer verspreidende vervuilde maïs waar genetisch een bestrijdingsmiddel is "inbouwd" tegen rupsen. Koeien eten het voer en via de melk krijgt ook de mens het naar binnen. Wat kunnen de gevolgen zijn, ook op lange termijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.