Home

Achtergrond 198 x bekeken

Drukte op Luchtmachtdagen

Dag één van de Luchtmachtdagen heeft vrijdag meer mensen naar vliegbasis Gilze-Rijen gebracht dan werd verwacht.

Vanuit de lucht schatte de politie en de Luchtmacht de opkomst op 100.000 personen. Defensie ging vooraf uit van 60.000 man, aldus een woordvoerder.

De grote belangstelling veroorzaakte vrijdag vrijwel de hele dag overlast op de snelwegen rondom de vliegbasis. Ondanks de rustige ochtendspits was het vrijdagochtend erg druk op de A58 en op de A27 vanuit Utrecht naar Brabant. In de loop van vrijdagmiddag bleef het druk en omstreeks 14.00 uur stond er nog 13 kilometer file op de A58 van Breda richting Tilburg, meldde de ANWB.

Een woordvoerder van de Luchtmacht had geen exacte verklaring voor de grote drukte op de eerste dag van het evenement. Volgens hem was er niet alleen veel belangstelling voor de spectaculaire vliegshow maar ook voor presentaties over bijvoorbeeld helikopteronderhoud en de tentoonstelling van enkele bijzondere helikopters en vliegtuigen.

Zaterdag is de basis in Gilze weer open voor de slotdag van het evenement.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.