Home

Achtergrond 177 x bekeken

'Drie op tien huisartsbezoeken overbodig'

Circa drie op de tien bezoeken aan de huisarts zijn overbodig.

Het gaat in die gevallen om klachten van voorbijgaande aard, die behandeld kunnen worden met middelen die de patiënt zelf kan halen bij de drogist. Dat stelde de brancheorganisatie van medicijnfabrikanten Neprofarm donderdag op basis van een onderzoek bij tweehonderd huisartsen.

Huisartsen krijgen gemiddeld ruim vijfhonderd patiënten per maand in hun praktijk, van wie bijna de helft een geneesmiddel krijgt voorgeschreven. In 29 procent van de gevallen is het echter helemaal niet nodig om een huisarts te raadplegen. Klachten als spier- en gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, verkoudheid en hoesten, zijn in veel gevallen prima te verhelpen met zelfzorgmiddelen, aldus Neprofarm.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.