Home

Achtergrond 160 x bekeken

Dodental door noodweer Myanmar loopt op

Het dodental door overstromingen en aardverschuivingen na zware regenval in Myanmar (Birma) is tot 46 opgelopen.

Bruggen en huizen en andere gebouwen zijn zwaar beschadigd. Dat hebben staatsmedia in Myanmar gemeld. Eerder repten ze van dertig doden door het noodweer.

In Myanmar en andere landen in het zuidoosten van Azië valt de regen al dagenlang met bakken uit de hemel. In de Myanmarese deelstaat Rakhine, die grenst aan Bangladesh, viel in enkele uren tijd 33 centimeter regen. Enkele duizenden mensen zijn ondergebracht in scholen, openbare gebouwen en kloosters.

Het Indonesische staatspersbureau Antara melddde donderdag dat door een aardverschuiving op de Molukken zeven mensen zijn omgekomen. De slachtoffers waren familie van elkaar.

Eerder in de week vielen in Bangladesh al 55 doden door het slechte weer. De autoriteiten in Bangladesh lieten donderdag weten dat circa twaalfduizend mensen dakloos zijn geworden omdat tal van huizen zijn beschadigd of verwoest. Voor die ontheemden zijn vijftien kampementen aan de grens met Myanmar ingericht.

In China kwamen zeker 42 mensen om. Nog ruim dertig mensen worden vermist. Ook donderdag is het slecht weer in China. De luchtvaartautoriteiten in de hoofdstad Peking lieten weten dat ruim driehonderd vluchten zijn geschrapt. Bijna vijfhonderd vluchten zijn vertraagd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.