Home

Achtergrond 176 x bekeken

Democraten laten 'banktaks' alsnog varen

De Democraten in het Amerikaanse Congres hebben plannen voor een bankenbelasting alsnog laten varen, ook al was er vorige week al overeenstemming bereikt over de heffing.

De weerstand van Republikeinen tegen het voorstel was te groot. De Democraten wilden dat de grote financiële instellingen samen bijna 18 miljard dollar (ongeveer 14,7 miljard euro) belasting zouden betalen om de kosten van de hervormingen in de financiële wereld te betalen. In plaats daarvan zouden ze nu meer moeten betalen voor depositogarantiestelsels.

Door de taks in te trekken, hopen de Democraten gematigde Republikeinen te kunnen winnen voor de rest van hun plannen, zodat die de goedkeuring krijgen van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Begin juli zou president Barack Obama zijn handtekening onder de financiële hervormingen moeten zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.