Home

Achtergrond 165 x bekeken

Delfland haalt de broekriem aan

Het hoogheemraadschap Delfland schrapt de komende vier jaar 100 tot 120 arbeidsplaatsen en brengt de jaarlijkse investeringen terug van 95 naar 55 miljoen euro.

Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten. Volgens het schap wordt hiermee voorkomen dat bewoners van het gebied meer moeten betalen aan belastingen dan was afgesproken.

Het hoogheemraadschap meldt de afgelopen periode veel geld te hebben uitgegeven. Door hevige regenval was rond de eeuwwisseling sprake van wateroverlast en moesten maatregelen worden genomen zoals versterking van dijken en kades en het verbreden van kanalen. Om dat te betalen verhoogde Delfland de tarieven voor de burgers.

"Als Delfland de plannen voor de komende jaren uitvoert zoals gepland, zouden de tarieven in de komende jaren nog meer verhoogd moeten worden'', aldus het schap. Door investeringen uit te stellen en het aantal mensen terug te brengen hoopt de organisatie dat tegen te gaan.

Volgens het schap heeft onderzoek uitgewezen dat de veiligheid in het gebied niet vermindert "als enkele waterbergingen wat later worden gerealiseerd dan voorzien.'' Delfland zal de komende tijd 34 kilometer kades verstevigen en 40 kilometer kades verhogen. Het gebied heeft 700 kilometer aan kades.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.