Home

Achtergrond 153 x bekeken

Daling CO2-uitstoot Nederlandse bedrijven

Nederlandse concerns hebben in 2009 gemiddeld 6 procent minder van het broeikasgas CO2 uitgestoten dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant.

De meeste bedrijven geven als oorzaak van de daling aan dat de productie is afgenomen door de economische crisis. Enkele bedrijven, waaronder Shell en Philips, stellen dat er ook schoner wordt geproduceerd. Verder zijn er concerns die zeggen dat er minder zakenreizen worden gemaakt.

KPN zag de uitstoot relatief het sterkst dalen; met bijna 28 procent. Shell stootte bijna 10 procent minder uit; 67 miljoen ton CO2 tegen 75 miljoen ton in 2008. In absolute aantallen wist het bedrijf de grootste daling te bewerkstelligen. Toeleverancier aan de olie-industrie SBM Offshore zag de uitstoot het sterkst stijgen; met 11,9 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.