Home

Achtergrond 150 x bekeken

'Dalende perenconsumptie noopt tot nieuwe afzet'

De Europese perenconsumptie daalde sinds 2000 met 11 procent.

In Italië daalde de consumptie zelfs 18 procent van 450.000 naar 370.000 ton. Op Interpera 2010 in het Italiaanse Ferrara spraken vertegenwoordigers van perenproducerende landen over de ontwikkeling van de perenmarkt. De landen hebben zorgen over de stagnerende consumptie. Gekoppeld met de stabiele of zelfs stijgende productie en export is het openen van nieuwe markten noodzakelijk. Zo maakten vertegenwoordigers van de Italiaanse perentelers bekend dat het Italiaanse ministerie van landbouw met de plantenziektenkundige dienst CSO wil werken aan markttoegang in Rusland, Japan, China, Zuid Korea en Taiwan.

Italië is met 860.000 ton de grootste Europese perenproducent, goed voor 35 procent van de Europese perenproductie. Nederland en België hebben een aandeel van achtereenvolgens 9 en 10 procent. Conférence is nog altijd het belangrijkste perenras in Europa, gevolgd door William B.C. en Abate Fetel. Op Interpera bleek dat de Nederlandse en Belgische kostprijs van Conférence lager is dan de Italiaanse.

Of registreer je om te kunnen reageren.