Home

Achtergrond 189 x bekeken

Commissie neemt CDA onder de loep

Het CDA laat een commissie onderzoek doen naar de huidige situatie van de partij waarbij niet alleen wordt gekeken naar de oorzaken van de recente verkiezingsnederlagen, maar ook naar de positie van de christendemocratie in de samenleving.

Het CDA-partijbestuur maakte dat vrijdag bekend. De komende tijd worden mensen benaderd om zitting te nemen in de commisie. Het partijbestuur heeft ook besloten dat de leden eind november een nieuwe voorzitter kiezen. Peter van Heeswijk stapte een dag na de zware nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen op. Een interim-voorzitter zal binnen een week worden aangesteld.

Voorlopig neemt Henk Bleker de functie van partijvoorzitter waar. Om de band met de achterban te versterken, wordt het dagelijks bestuur van de partij uitgebreid met enkele voorzitters van provinciale afdelingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.