Home

Achtergrond 161 x bekeken

Cohen: kiezersbedrog door PVV

PvdA-leider Job Cohen vindt het kiezersbedrog dat de PVV nu meteen het breekpunt van de AOW loslaat.

”Ja, het is wel anders aan de kiezers voorgesteld”, zei hij donderdag voorafgaand aan het eerste overleg van de nieuwe PvdA-fractie.

Volgens Cohen kan het loslaten van een breekpunt het makkelijker maken om een coalitie te vormen, maar aan de andere kant vraagt de PvdA-leider zich af hoe betrouwbaar Geert Wilders dan is. ”Het stelt blijkbaar niet zo veel voor wat hij vindt.”

Cohen beaamde dat Nederland een ruk naar rechts heeft gemaakt. Hij zei verder dat met hem overal over is te praten als het gaat om regeringsdeelname. ”Wij hebben geen breekpunten.” Cohen pleitte voor een sterke en krachtige regering. Iedereen moet dan volgens hem wat inleveren van zijn standpunten.

PVV-leider Geert Wilders spreekt tegen dat hij kiezersbedrog pleegt door zijn enige breekpunt, dat de AOW-leeftijd 65 moet blijven, direct na de verkiezingen te laten vallen. Hij wil dolgraag regeren en dan is het volgens hem nodig compromissen te sluiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.