Home

Achtergrond 161 x bekeken

Cohen: VVD, PVV, CDA serieus onderzoeken

Ook PvdA-leider Job Cohen vindt dat de mogelijkheid van een kabinet van VVD, PVV en CDA "serieus onderzocht moet worden'', ook al heeft zo'n kabinet niet zijn voorkeur.

Dat zei Cohen voor hij vandaag begon aan zijn eerste gesprek met informateur Uri Rosenthal. "Het moet serieus onderzocht worden. Daar kan uitkomen dat het een goede combinatie is. Daar ben ik geen voorstander van, maar gegeven de verkiezingsuitslag vind ik het echt volkomen terecht dat dit serieus onderzocht wordt'', zei Cohen.

Na afloop maakte Cohen nogmaals duidelijk dat de PvdA onder geen beding de derde partij zal zijn in een regering met de VVD en de PVV. Als een coalitie VVD, PVV en CDA niet lukt, dan moet er gekeken worden naar de combinatie Paars-plus (VVD, PvdA, D66, GroenLinks)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.