Home

Achtergrond 208 x bekeken 1 reactie

Ciolos pleit voor promotiefonds voor producten uit EU

De Europese Unie kan een fonds oprichten om de afzet van landbouwproducten in derde landen te stimuleren.

Volgens de Europese landbouwcommissaris Dacian Ciolos is de kwaliteit van de landbouwproducten erg goed, maar is dat te weinig bekend bij afnemers in landen buiten de EU.

Dat zei Ciolos op de graandag van Coceral, de Europese organisatie van graanhandelaren. De Europese Commissie werkt aan een nieuw gemeenschappelijke landbouwbeleid vanaf 2013. De Commissie heeft de graaninterventie al bijna helemaal afgebouwd. Ciolos pleit voor een promotiefonds om de afzet van graan in derde landen te bevorderen. Dat fonds zou gefinancierd moeten worden met geld van de EU. De beperkte interventie blijft een vangnet voor de graansector.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans

    Ciolos pleit voor een promotiefonds om de afzet van graan in derde landen te bevorderen.!!!!!!!!!!....Ten hemel schreiend! Wat valt er nou aan graan te promoten? 't is de meest dood simpele commodity.... De ene steun en subsidie maatregel is nog niet afgeschreven of de ander wordt al weer opgericht. Zijn die EU boeren dan domweg niet in staat om hun eigen broek op te houden?

Of registreer je om te kunnen reageren.