Home

Achtergrond 175 x bekeken

Chinese munt komt mogelijk in beweging

De Chinese centrale bank gaat de flexibiliteit van de wisselkoers van de Chinese munteenheid yuan geleidelijk vergroten. Dat maakte de bank zaterdag bekend.

De centrale bank kondigde geen specifieke nieuwe maatregelen aan, maar voedt door de verklaring wel de verwachtingen dat de yuan in de toekomst in waarde mag stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat is al bijna twee jaar niet meer gebeurd. China zei op die manier de eigen economie tegen de financiële crisis te willen beschermen.

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner verwelkomde de aankondiging van de centrale bank. Hij riep China op de beleidswijziging ,,krachtdadig ten uitvoer te brengen''.

IMF-topman Dominique Strauss-Kahn zei dat een flexibelere yuan in het belang is van de Chinese bevolking, het besteedbare inkomen gaat omhoog. Bovendien verwacht hij dat het leidt tot meer investeringen ten behoeve van de Chinese consument.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.