Home

Achtergrond 197 x bekeken

CDA-partijvoorzitter Van Heeswijk stapt op

Partijvoorzitter Peter van Heeswijk van het CDA is donderdagochtend opgestapt. Dat heeft hij bekendgemaakt na een beraad van het partijbestuur.

Het bestuur besprak de historisch grote nederlaag van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen. De christendemocraten verloren twintig van hun 41 zetels.

”Na een historisch lage uitslag voor de christendemocratie heb ik mijn conclusies getrokken”, aldus Van Heeswijk. ”Ik ben de afgelopen vier jaar eindverantwoordelijk geweest voor de partij. Dat heeft niet geleid tot het gewenste succes, integendeel. Daarom neem ik, net als lijsttrekker Jan Peter Balkenende, mijn verantwoordelijkheid. Ik ben trots op de mensen die de afgelopen weken campagne hebben gevoerd. Wij hebben tot het laatste moment geknokt maar het resultaat is teleurstellend.”

De 47-jarige katholiek bakkerszoon Van Heeswijk was partijvoorzitter sinds 2007. Hij was daarvoor voorzitter van het CDA Brabant, lid van het partijbestuur en lid van het campagneteam in 1998. In de jaren negentig en rond het millennium was hij in totaal negen jaar lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Zijn ouders hadden een bakkerij, waar hij in speeches op partijcongressen wel eens naar verwees.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.