Home

Achtergrond 168 x bekeken

CDA: VVD schurkt tegen PVV aan

CDA-prominent Maxime Verhagen is verbaasd hoe de VVD blijft aanschurken tegen de PVV.

Dat zei de demissionair bewindsman van Buitenlandse Zaken vrijdag tijdens een campagnebijeenkomst van zijn partij.

VVD-leider Mark Rutte heeft al gezegd dat de afstand tussen zijn partij en de PvdA "buitengewoon groot'' is. Verhagen ziet ook grote afstand tussen VVD en PVV. Het programma van de partij van Geert Wilders staat volgens de nummer drie op de kandidatenlijst van het CDA haaks op het liberale gedachtengoed van de VVD.

Bovendien is volgens Verhagen de PVV "een partij die zich achter de dijken terugtrekt'', terwijl onze economie erg afhankelijk is van het buitenland. Hij zei dat niet voor niets ondernemersorganisatie VNO-NCW, traditioneel een bondgenoot van de VVD, al bezorgdheid heeft geuit over de PVV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.