Home

Achtergrond 284 x bekeken 2 reacties

'Brussel wil soepeler genbeleid'

De Europese Commissie overweegt het EU-beleid voor genetisch gemodificeerde gewassen te verruimen.

Lidstaten zouden dan wel volledige vrijheid krijgen om te bepalen of ze het verbouwen van de gewassen binnen hun grenzen toelaten. Volgens ingewijden neemt de Europese Commissie volgende maand hierover een besluit. Dat moet dan nog door de lidstaten worden goedgekeurd.

De Europese Commissie is al langer voorstander van een verruiming van het beleid, maar de lidstaten zijn sterk verdeeld. Nederland, Spanje en Tsjechië zijn voor een versoepeling van de regels, maar onder meer Italië en Hongarije voelen daar weinig voor. Ook vanuit de milieubeweging is er verzet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bert

  De gen bedrijven hebben een dus danige situatie geschapen door met op zet gen zaden te mengen met normale zaden dat de EU gewoon niet anders meer kan.Zelfde met griep virus en baarmoeder kanker virus entingen.http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/267437/Mexicaansegriepexperts-WHO-werkten-voor-farmacie.htm?rss=true
  spreekt duidelijke taal en geld binnen.wat is het volgende?
  Groeten

 • no-profile-image

  Han

  Nu de Brusselse regeerders geen oplossing kunnen bedenken voor de economische en financiele crisis wordt het volgende paard van Troje binnen gehaald. Geen mens weet welke milieu gevaren kleven aan de Gemodificeerde gewassen, maar toch moet het de mensheid door de strot gedrukt worden als zijnde DE >oplossing< voor de toekomstige voedsel en energie problemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.