Home

Achtergrond 227 x bekeken 2 reacties

Brussel verlaagt graanoogstraming

De Europese Commissie heeft haar graanoogstraming voor het seizoen 2010/2011 in de Europese Unie verlaagd naar 286,8 miljoen ton. Op 10 juni ging de commissie nog uit van 290,1 miljoen ton.

Dat meldt het Productschap Akkerbouw in zijn Weekbericht Granen. De meteorologische dienst van de Europese Commissie rekent daarentegen op een productie van 290,8 miljoen ton. Deze dienst gaat uit van hogere hectareopbrengsten onder meer door gunstige weersomstandigheden in onder meer Spanje en Italië.

De Commissie voorziet verder een toenemend verbruik van granen in het seizoen 2010/2011. Het verbruik stijgt volgens Brussel met 2,4 miljoen ton naar 278,5 miljoen ton. De graanverwerking voor voeding voor mensen en dieren zal volgens deze verwachting stabiliseren. De toename in het verbruik wordt voorzien in de afzet naar de productie van biobrandstoffen. Deze groeiverwachting is vooral gebaseerd op de vraag van nieuwe bio-ethanolfabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  prijsexplosie

  diesel kostte 1976 25 cent (guldens) nu 1,20 euro=9 keer zo duur!
  graan 1976 50 cent (guldens) nu 14 eur.cent is bijna de helft! waar ging het fout?? dat is pas inflatie alleen de boer doet weer niet mee! eieren hetzelfde verhaal!

 • no-profile-image

  tess

  de inflatie moet omhoog, bang voor deflatie. daarom deze berichten

Of registreer je om te kunnen reageren.