Home

Achtergrond 239 x bekeken

Britten voeren eisen voor importvee op

Groot-Brittannië stelt vanaf volgende week strengere eisen aan importvee in verband met blauwtong.

Het land past de status aan van beschermingsgebied naar laag-risico zone.

Vee dat vanuit BTV-8 landen wordt uitgevoerd naar Groot-Brittannië moet zijn gevaccineerd met wachtperiode van zestig dagen, of worden getest twee weken na vaccinatie of versterkt zijn gevaccineerd. Voor drachtige koeien gelden daarnaast specifieke eisen.

Volgens de werkgroep JAB, waarin de Britse veeteeltorganisaties samenwerken, bieden de nieuwe regels een sterkere bescherming tegen blauwtong bij ingevoerd vee. Tegelijk kunnen Britse boeren hun dieren gewoon vaccineren, iets wat bij de blauwtong-vrije status niet mogelijk was geweest

Of registreer je om te kunnen reageren.