Home

Achtergrond 297 x bekeken 1 reactie

'Biologische bestrijding ontbeert goede lobby'

De voorstanders van biologische bestrijding schieten tekort in de promotie van natuurlijke plaagbestrijders.

Dat zegt Joop van Lenteren, die vandaag afscheid neemt als hoogleraar entomologie van Wageningen Universiteit. Van Lenteren complimenteert de bestrijdingsmiddelenindustrie en de gangbare landbouw met hun lobbywerk. "Dat moet de biologische landbouw nog leren."

Van Lenteren zegt teleurgesteld te zijn in de milieu- en landbouwministeries die in het verleden werden gezien als progressief en creatief. "Zij zijn niet langer een inspiratie voor een nieuwe landbouwaanpak in Europa."

Eén reactie

  • no-profile-image

    henk

    Het is maar goed dat deze hoogleraar vertrekt, hij heeft waarschijnlijk nog nooit iets begrepen van de biologische landbouw methode. Bespuitingen horen niet thuis in de biologische landbouw. De aanwezigheid van fytoalexinen en salvestrolen zijn van grote betekenis voor de voedselkwaliteit, deze stoffen worden niet aangemaakt door de plant als ze worden bespoten.

Of registreer je om te kunnen reageren.