Home

Achtergrond 238 x bekeken

Azerbeidzjanen willen grote bloemenmanifestaties

Alhoewel elk jaar op 10 mei, de geboortedag van de grondlegger van Azerbeidzjan, al een groot bloemenfeest wordt gehouden in de hoofdstad Baku willen de Azerbeidzjanen nog meer doen met bloemen.

Een delegatie uit dat land bezoekt op dit moment Nederland om het nodige op te steken over toerisme en bloemenmanifestaties en was woensdag in Lisse. Het gezelschap dat werd gevormd door 14 burgemeesters en onder leiding stond van de Ambassadeur in Nederland de heer Fouad Iskanderov werd ontvangen op het gemeentehuis van Lisse en bezocht ook de bloemententoonstelling Keukenhof waar al volop wordt gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van volgend jaar.

Door burgemeester Corrie Langelaar werden ze voorgelicht over de ins en outs van het Bloemencorso van de Bollenstreek dat jaarlijks tussen Noordwijk en Haarlem rijdt en dan meer dan een miljoen toeschouwers trekt en de bloemententoonstelling Keukenhof, met elk jaar ongeveer 800.000 bezoekers in twee maanden tijd.

De delegatieleden lieten blijken erg onder de indruk te zijn van de manier waarop in Nederland bloemen en bloembollen worden gepromoot en willen ook zelf op dat gebied het nodige ondernemen. Wellicht door het opzetten van een soort kleine uitgave van Keukenhof. De ambassadeur gaf tevens te kennen er trots op te zijn dat zijn land dit jaar voor het eerst en met succes met een praalwagen heeft deelgenomen aan het bloemencorso en dit aansluit op de filosofie om in Europa bekender te worden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.