Home

Achtergrond 157 x bekeken

Al lekker druk op stembureau Schiphol

Tientallen mensen hebben woensdagochtend hun stem uitgebracht op het speciale stembureau op Schiphol dat om vijf uur opende.

In de eerste twee uur maakten al vijftig kiesgerechtigden gebruik van de stemservice, aldus een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer.

Daarmee heeft het stembureau in de vroege ochtend al zijn eigen record verbroken. Vorig jaar tijdens de Europese verkiezingen stemden 42 mensen verspreid over de hele dag op Schiphol.

Van de eerste tientallen mensen die hun stem op Schiphol uitbrachten, is de helft afkomstig uit de gemeente Haarlemmermeer. ,,De overige stemmers hebben hun stempas moeten omzetten in een kiezerspas om hier te kunnen stemmen. Veel mensen hebben dat gedaan'', meldde de gemeentewoordvoerder. "Zo kwamen al mensen voorbij uit Leiden, Hilversum en Den Haag voordat ze op Schiphol gingen werken of het vliegtuig pakten.''

Om vijf uur woensdagochtend meldde zich al meteen na openingstijd de eerste belangstellende op het stembureau op Schiphol Plaza. ,,En sindsdien loopt het lekker door.''

De voorlichter van Haarlemmermeer verwacht dat het in de loop van de ochtend en dag rustiger wordt bij het stembureau, omdat de doelgroep dan aan het werk is. Het stembureau op Schiphol blijft open tot 21.00 uur, net als de overige stembureaus in Nederland die woensdag om 7.30 uur opengingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.