Home

Achtergrond 234 x bekeken

Aardappeltelers Tunesië klagen over goedkope import

De aardappeltelers in Tunesië hebben last van de import van goedkope aardappelen.

De import is vooral afkomstig uit Nederland. Volgens Mustafa Ben Jamaila van de telersvereniging Tunisian Potato Producers League groeien de zorgen bij de aardappeltelers in Tunesië over de import. "Wij exporteerden in voorgaande jaren aardappelen naar diverse landen", zegt hij in een interview met Radio Nederland Wereldomroep. "Maar er was een overschot aan aardappelen. Dat leidde tot lage prijzen. Daarom hebben telers minder aardappelen verbouwd het afgelopen seizoen."

Het ministerie van landbouw heeft daarop de import van aardappelen vergroot om aan de behoefte te voldoen. Aardappelen vormen een belangrijk onderdeel van het menu in Tunesië.

Door de import zijn de aardappelprijzen verder gedaald. De import is vooral afkomstig uit Nederland, Turkije en Egypte. De prijs is nog maar een zesde van wat het is geweest. Zo’n 10.000 telers hebben last van de lage prijzen. De telers klagen dat de overheid hen niet beschermd tegen de goedkope import.

Of registreer je om te kunnen reageren.