Home

Achtergrond 251 x bekeken

Zomerbloemen in Keukenhof

Naast de grote lelietentoonstelling is in Keukenhof ook een expositie van het kassortiment zomerbloemen van start gegaan.

Volgens Gerard de Wagt van de Vaste Keurings Commissie (VKC) was hetgeen de jury voorgeschoteld kreeg van grote klasse. "Een groot sortiment wordt gepresenteerd in een bijzondere goede kwaliteit. Bijna alle inzendingen scoorden meer dan 9 punten.

Mts. Van Marrewijk laat de blauwe Delphinium 'Voelkerfrieden' zien in een prachtige kwaliteit. De mooie bezetting van de bloemen aan de lange aar, de stevige stelen en het fraaie blad leverde dit product 9.41 punten en de derde plaats op.

Tweede is de Astilbe 'Fanal' van A.H. Rutgrink & Zonen. Deze snij Astilbe is perfect van kleur. De donkerrode pluimen zijn overal hetzelfde en vormde ook nog eens een zware tak bloemen die super gelijk zijn. Dit leverde score van 9.42 punten op. Winnaar is een Delphinium van Delphiniumkwekerij N.G. Wigchert. Met de 'Çoral Sunset' brengt had deze firma een Delphinium met een prachtige bloembezetting aan de tak. De fraaie kop van tak is aansprekend en de inzending perfect op rijpte. Voor de VKC jury aanleiding om deze inzending de hoogste score toe te kennen met de Award met 9.45 punten en de titel Zomerbloem van Keukenhof.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.