Home

Achtergrond 160 x bekeken

Zeeuwen ontvangen nepmail gemeente

Inwoners van de gemeenten Terneuzen en Hulst hebben afgelopen dagen valse e-mails ontvangen van een 'gemeenteambtenaar', waarin staat dat ze mogelijk geld kunnen terugkrijgen van de gemeente.

De ontvangers wordt verzocht een sms te sturen naar een viercijferig nummer. Dat hebben beide gemeenten maandag bekend gemaakt.
Terneuzen en Hulst kregen de afgelopen dagen veel vragen binnen van inwoners over het vergoedingsbericht, dat is ondertekend door een zekere J.J. Postman, Inspecteur van de gemeente. Beide gemeenten hebben een klacht ingediend bij de OPTA. Ook doen ze aangifte bij de politie.

Volgens de twee Zeeuwse gemeenten veroorzaakt het mailtje veel verwarring bij burgers. Zij roepen inwoners op om niet te reageren op de mail. Het is onduidelijk of alleen inwoners van Terneuzen en Hulst de mail ontvangen hebben of dat er nog meer mensen het doelwit zijn van de verzender.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.