Home

Achtergrond 234 x bekeken 4 reacties

Zalm: terugbetaling staatssteun ABN onzeker

Het staat niet vast dat de belastingbetaler de 30 miljard euro terugkrijgt, die in de redding van ABN Amro en Fortis Bank Nederland is gestoken.

"Het zal moeilijk haalbaar zijn die 30 miljard terug te halen.'' Dat heeft topman Gerrit Zalm van de staatsbank vrijdag gezegd op BNR Nieuwsradio.

Zalm kan nog niet zeggen wat voor bedrag wel terugkomt. Hij voegde eraan toe dat niet alle staatssteun in ABN Amro en Fortis is gestoken. Een deel was ook bestemd voor verzekeraar ASR.

D66-leider Alexander Pechtold wil opheldering van minister Jan Kees de Jager van Financiën over de uitlatingen van Zalm, omdat toenmalig minister Wouter Bos bij de redding van ABN in oktober 2008 zei dat hij de bank na een paar jaar ,,met winst voor de belastingbetaler'' wilde verkopen.

De Jager zei vrijdag dat Bos altijd al heeft gezegd dat het niet zeker is of al het geld dat de staat in ABN stak, terugvloeit naar de schatkist. De Jager wilde niet zeggen hoeveel ABN in zijn ogen nu waard is. Hij verwacht dat het nog wel een aantal jaren zal duren voor ABN wordt verkocht. De opbrengst zal geheel gaan naar de aflossing van de staatsschuld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ikke

  ik durf te wedden dat het zo ook met de
  miljarden naar griekenland gaat. Bos heeft het zelf overigens zelf wel leuk voor elkaar, kan nu genieten van 7 jaar wachtgeld van een zeer goed salaris, plus nog wat snabbeltjes. Bos bedankt.

 • no-profile-image

  geen boer

  aah, kijk eens aan mensen, dit is dus wat u de volgende keer tegen uw ABN accountmanager (=excel invul jongen/meisje) zegt wanneer u krap zit: "ik weet het niet precies hoor, maar ik denk dat ik de lening niet terug kan betalen". Doen ze zelf ook dus zal wel géén probleem zijn.

 • no-profile-image

  Jan Platzak

  Precies geen boer. Ik denk dat ik ook maat tegen mijn bank zeg: beetje jammer bank , maar ik weet nog niet of ik jullie terug betaal.........die Zalm is trouwens van de zakkenvuller partij die op het agd blijkbaar nogal populair is......

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Wisten we toch al vanaf het begin. Het is tenslotte ons kent ons.

Of registreer je om te kunnen reageren.