Home

Achtergrond 159 x bekeken

Winkels mogen open zijn op 5 mei

Sommige winkels zullen woensdag gewoon open zijn, andere houden de deuren op Bevrijdingsdag gesloten.

Ze mogen het zelf bepalen, aldus een woordvoerder van brancheorganisatie Detailhandel Nederland dinsdag. Volgens de Winkelsluitingswet is 5 mei een "gewone dag''. Dat betekent dat winkeliers van 6 uur in de ochtend tot 10 uur 's avonds open mogen zijn. Maar het wisselt welke winkeliers de deuren openen en welke niet. "Er is wel een tendens dat op 5 mei meer winkels opengaan dan in voorgaande jaren'', aldus de woordvoerder.

Detailhandel Nederland adviseert consumenten bij twijfel de website van de winkels te bekijken over de openingstijden. Ook op de site www.koopzondagen.net is veel informatie te vinden over openingstijden van de winkelketens. Dinsdag na 19.00 uur zijn de winkels wel verplicht gesloten in verband met Dodenherdenking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.