Home

Achtergrond 198 x bekeken

Wilders: kijk of we uit euro moeten stappen

PVV-leider Geert Wilders vindt het tijd dat Nederland gaat overwegen om uit de euro te stappen.

Hij roept het kabinet op om die optie "nu onder de loep te nemen en er serieus naar te kijken''.

Wilders reageert ermee op de schuldenproblematiek in Griekenland. "Griekenland gaat fout. Het gaat ons veel geld kosten waarvan het nog maar de vraag is of we het ooit terugzien.'' Volgens hem is de kans groot dat Spanje en Portugal volgen.

Onderhandelaars van de Europese Commissie, IMF en Griekenland leggen momenteel de laatste hand aan een hulppakket. Dat bevat naar verwachting meer dan 100 miljard euro aan leningen voor het noodlijdende Griekenland. Nederland gaat mogelijk 1,8 miljard euro lenen aan Griekenland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.