Home

Achtergrond 573 x bekeken 17 reacties

Weyl Beef in surseance van betaling

Slachterij Weyl Beef heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Almelo.

Dat heeft de rechtbank vandaag bevestigd. De rechtbank heeft als bewindvoerder Jacques Daniels aangesteld. “We gaan vanavond nog met het bestuur in overleg”, laat de bewindvoerder weten.

De vleessector wacht met spanning op de mogelijke gevolgen van de problemen bij slachterij Weyl in Enschede. Weyl hanteert een lange betalingstermijn voor ingekocht vee, en daardoor schiet de handel een groot deel van het benodigde bedrijfskapitaal voor. Mede daarom wordt gevreesd voor de mogelijke gevolgen van een eventueel faillissement van de slachterij.

De naar eigen zeggen grootste runderslachter van Nederland is leverancier van diverse Europese supermarktketens en voedingsbedrijven en is een grote exporteur naar onder meer Rusland. Het Enschedese familiebedrijf heeft productievestigingen in Enschede en Gronau. In Oldenzaal is het logistieke centrum gevestigd. Weyl slacht zowel afgemolken koeien als vleesvee en slachtkalveren.

Slachterij en vleesverwerker Weyl is met 650 werknemers, waarvan ongeveer 400 in Enschede, een van de grotere werkgevers in Twente. Het bedrijf realiseert volgens de laatst bekende gegevens een omzet van ongeveer 200 miljoen euro. De winst na belasting schommelt rond de 1 miljoen euro. In de vestigingen van Weyl in Enschede en het Duitse Gronau worden wekelijk 5.000 runderen verwerkt, zowel slachtkoeien, vleesrunderen als rosé-kalveren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dier

  Zelfstandige kalverhouders in Nederland, VERENIGT U, en koop die slachterij. Ga
  zelf de markt op. De slachterij komt maar een keer te koop.....Wees de Vandriegroup voor. En houdt bv. ook de slachtpremie uit Brussel in eigen zak, en nog wat andere leuke mogelijkheden.

 • no-profile-image

  veehandelaartje

  Of je nu wel of niet levert of uberhaupt wil leveren aan Weyl, dat is eigenlijk ieders eigen keuze. Maar ik denk wel dat iedere zelfstandige en niet contract-gebonden vee- of kalverhouder wanneer deze eerlijk is, graag marktwerking wil behouden en hiervoor zorgde Weyl in ieder geval!! Weyl trekt zich niets van Vion of VanDrie aan. Er gaan niet voor niets geruchten in de vleeshandel dat Vion en VanDrie gezamenlijk ten doel stelde Weyl ten gronde te zullen richten...

 • no-profile-image

  Veehandelaar

  Weyl houd de moed erin en probeer een doorstart te maken en betaal netjes je leveranciers op tijd !! Want die moeten hun klanten ook op tijd betalen . Succes en Weyl laat je niet kisten door je concurenten want die hebben nu schik en proberen je klanten in te nemen !

 • no-profile-image

  familie

  @ Veehandelaar
  Ook nog "familie" van Weijl?

 • no-profile-image

  loonslachter

  nadat weyl eerst 10 tallen bedrijven de kelder in hebben gejaagd zijn ze eindelijk zelf aan de beurt
  (heel sneu voor de medewerkers en hun gezinnen, veerijders, veehandelaren enz enz) sterkte komende tijd

 • no-profile-image

  louis

  Weyl heeft de handel compleet verziekt met over te veel te geven. Waardoor de kleinere gezonde slachter in gedrang kwam, nu zullen ze wel lachen die mensen en terecht ook. en als je elk jaar maar 1 miljoen euro winst maakt op 200 miljoen eur omzet (0.5% winst) kan dit niet blijven duren, zeker wetende dat ze op vijf, zes weken betalen en elke week 5000 koeien slachten van 750 euro, dit komt neer op een schuld van 22.5 miljoen euro. Dit kan niemand te boven komen

 • no-profile-image

  maup

  Natuurlijk is dat het doel geweest van de Vion en van Drie groep, hoop dat er een doorstart komt en dat deze bedrijven met hetzelfde om de oren wordt geslagen, denk dat het zowel voor de consument en toeleveranciers niet te hopen is dat deze op macht beluste bedrijven een monopolie positie krijgen.

 • no-profile-image

  veehouder gelderland

  Mij best, kunnen bij ons ook direkt laden we gaan zomaar niet weg ,bij een ander zal het ook wel wat zijn.

 • no-profile-image

  Demeter

  Deze werkgever en werknemers verkeren nu in een tijd van grote onzekerheid en dat verdienen deze mensen niet. Er wordt hard gewerkt op deze bedrijven en daarom verdienen deze mensen niet alleen onze morele steun maar ook zakelijk.
  Ik hoop dat jullie tot een goede beslissing komen hoe nu verder.
  Sterkte

 • no-profile-image

  rene

  Bedankt leverancier uit Gelderland , ik als medewerker van Weyl houd in ieder geval de moed er in en hoop dat ondanks alles dat het toch nog goed gaat komen

 • no-profile-image

  oud medewerker

  Het moest er een keer van komen.
  Zoveel geld in de zak gevloeid van die Financieel direkteur.
  Eigenaar Weyl is niet voor niets veroordeeld voor Fraude net als de onderneming.
  Als je leveranciers en pensioenen niet betaald, moet je sluiten (sneu voor de medewerkers) maar dat geeft weer hoe de markt is.
  Als je minder kosten maakt en beter op je kosten let kan het ook goed gaan.
  Meer managers dan personeel
  Iedereen heeft een auto vd zaak
  en maar bouwen !!!
  Iedereen afknijpen

 • no-profile-image

  veehouder noord-brabant

  laten wij met ons alle er van hopen dat het goed afloopt voor een ieder die veehouder is ,vindt het heel jammer als ze de grootste vleesverwerker van nl. de nek omdraaien.en we weten dat de betalingen wat langer duren ,maar daar kiezen we dan toch voor.hoop voor weyl dat het beter afloopt dan bij de DSB. en als ze weer gaan slachten kunnen ze bij ons direkt vee kopen. WEYL EN MEDEWERKERS VEEL STERKTE EN VECHT VOOR EEN GOEDE AFLOOP

 • no-profile-image

  UITBEENBEDRIJF

  DE FAMILIE WEIJL HEEFT ZO ONGEVEER DE HELE MARKT IN EUROPA VERZIEKT
  NOU EINDELIJK HET EIGEN BEDRIJF
  MAAR HET ERGSTE IS AL DE
  LEVERANCIERS EN AANVERWANTEN BEDRIJFEN DIE ZE MEE NEMEN
  SCHANDELIJK

 • no-profile-image

  geen boer

  Ik ben niet zo van die samenzweringstheoriën. Volgens de boeken de laatste jaren een wisselende maar steeds positieve winst tussen de 1 en 3 miljoen. En nu opeens de rekeningen niet meer kunnen betalen? Hier staan dus gewoon enorm veel openstaande posten in de boekhouding, en dat zorgt, ondanks de enorm lange betalingstermijn richting toeleveranciers, voor een continue tekort aan liquiditeit. Banken houden hier niet van en ook niet van gerommel in de boeken, dus je loopt het risisco dat die op een gegeven moment de stekker eruit trekken. Zeker gezien de huidige algemene situatie in de kredietverlening. De oorzaak moet dus gewoon bij het management zelf gezocht worden, niet bij de concurrentie! Evengoed een zeer spijtige zaak voor een heleboel betrokkenen.

 • no-profile-image

  nu ex werknemer

  Toch fijn dat F.Weyl zijn werknemers toe heeft gesproken na jaren lange dienst.........................................................................................DUS NIET.

 • no-profile-image

  JOOP

  IK WERK AL LANG BIJ WEYL EN ALS DANK HOOR JE NIKS ALLES VIA DE PC MAAR HOOP OP EEN DOORSTART WERK ER MET VEEL PLEZIER LAAT ZE MAAR LULLEN

 • no-profile-image

  jongeveehouder

  Opletten dus aan wie je je vee verkoopt,
  een aantal jaren terug ook nog koeien aan brada leeuwarden verkocht toen het al wat rommelde. Nikst aan de hand aldus de inkoper van toen. Maar we hebben de laatste vier koeien nooit gebeurt.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.