Home

Achtergrond 165 x bekeken

Werklozen hebben weinig aan herstel economie

De vele werklozen hebben erg weinig aan de opleving van de Europese economie de komende jaren.

Vrijwel zeker gaan mensen die al werk hebben meer uren draaien in plaats van dat er aanzienlijk wat banen bijkomen. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) voorziet een banenloze economische groei, zo bleek woensdag in Parijs bij de presentatie van economische ramingen.

Bij de recessie is de werkloosheid in Europa fors gestegen, hoewel minder ver dan gedacht. De werkloosheid steeg in twee jaar van ruim 7 naar 10 procent, ofwel 23 miljoen Europeanen.

Van de werklozen is ruim 5 miljoen een jongere. ,,Heel frustrerend. We zijn een verloren generatie, hoewel we het hoogst opgeleid ooit zijn'', zei bestuurslid Luca Scarpiello van het Europese Jeugd Forum bij een debat. ,,De jongeren betalen de prijs van de crisis.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.