Home

Achtergrond 169 x bekeken

WK-titel impuls voor economie

De Nederlandse economie zou erop vooruitgaan als Nederland het wereldkampioenschap voetbal wint.

Dat concludeerde bank en verzekeraar ING vandaag na een onderzoek naar de invloed van het wereldkampioenschap op de economie.

Op basis van eerdere toernooien denkt ING dat de economie met 700 miljoen euro groeit na winst van het WK. Dat komt neer op 0,25 procent extra consumentenuitgaven. Ook zullen consumenten waarschijnlijk meer vertrouwen in de economie krijgen.

Verder heeft ING ook gekeken naar wat mensen over hebben voor een wereldtitel. Nederlanders bleken gemiddeld 47 euro per persoon te willen betalen voor de WK-beker oftewel 616 miljoen euro in totaal. Brazilianen hebben er gemiddeld ruim 800 euro voor over om hun team op het hoogste podium te zien staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.