Home

Achtergrond 331 x bekeken 1 reactie

Voorjaarsgras lekkerder dan hooi

De aanwezigheid van voldoende vers voorjaarsgras was er de oorzaak van dat de konikpaarden en edelherten het hooi niet aten waarmee de hongerige grazers in de Oostvaardersplassen in maart kregen bijgevoerd.

Dat schrijft landbouwminister Gerda Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. De Kamer had in maart via een motie bijvoeren afgedwongen.

In de brief gaat de minister niet in op de vraag of het hooi opzettelijk was behandeld met een geurstof die het hooi onsmakelijk maakt. Dat vermoeden heeft dierenvriendenclub Het Edelhert overgebracht aan sommige Kamerleden, onder wie Dion Graus (PVV). Hij verzocht vorige week de minister daarom op dat vermoeden in te gaan. De minister laat dat in haar brief onbesproken.

Het hooi is alleen gegeten door kleine groepen heckrunderen, schrijft de minister. Die gedroegen zich agressief tegen andere dieren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    LTO-Hater

    Vers gras? In maart? Het vroor nog dat het kraakte.

Of registreer je om te kunnen reageren.