Home

Achtergrond 149 x bekeken

Vluchtgegevens ramptoestel India gevonden

In de Zuid-Indiase stad Mangalore is de tweede zwarte doos gevonden van het vliegtuig dat er zaterdag verongelukte.

Dat hebben de luchtvaartautoriteiten in India vandaag bekendgemaakt.

Op de gevonden zwarte doos staan de vluchtgegevens van het ramptoestel. Zondag was al de zwarte doos met gesprekken uit de cockpit gevonden. Uit de informatie op de dragers hopen de onderzoekers te kunnen achterhalen waarom het toestel crashte.

Het vliegtuig, een Boeing 737-800 van de maatschappij Air India Express, verongelukte bij de landing in Mangalore. Het toestel schoot van de landingsbaan en vloog in een bos in brand. Van de 166 mensen aan boord overleefden acht de ramp. De andere 158 inzittenden kwamen om. Het was het eerste grote vliegtuigongeluk in India in tien jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.