Home

Achtergrond 218 x bekeken

Vervuild veevoer in negen Duitse deelstaten gebruikt

Met dioxine vervuild veevoer blijkt in nagenoeg de hele Bondsrepubliek afgezet te zijn.

In totaal is het vervuilde voer terechtgekomen in negen deelstaten. Behalve om de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen gaat het daarbij om Rijnland-Palts, Saksen-Anhalt, Hessen, Hamburg, Meckelenburg-Voorpommeren, Sleeswijk-Holstein en Baden-Württemberg.

In een enkel geval zijn naast biologische leghennenhouders ook varkenshouders en geitenhouders getroffen. Direct gevaar voor de volksgezondheid bestaat er echter niet, aldus de Duitse autoriteiten. Desondanks is sprake van een verbod op verkoop van eieren en vlees van bedrijven die het voer hebben ingezet.

De resultaten van de door de laboratoria genomen proeven van de eieren lijken tot dusver echter mee te vallen. Van de negentien biologische pluimveebedrijven in de deelstaat Nedersaksen die vorige week werden gesloten, zijn veruit de meeste inmiddels weer vrijgegeven. Twee pluimveebedrijven zijn nog geblokkeerd. In hoeverre een dergelijk patroon zich ook in de overige deelstaten zal voordoen is een kwestie van afwachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.