Home

Achtergrond 239 x bekeken 1 reactie

Verlies voor Sara Lee

Het Amerikaanse concern Sara Lee, in Nederland eigenaar van koffiebrander Douwe Egberts, is in het afgelopen kwartaal in de rode cijfers beland.

Het verlies van 336 miljoen dollar is veroorzaakt door een hogere belastingaanslag na het afstoten van activiteiten op het gebied van huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Dit maakte Sara Lee donderdag bekend.

Het concern sloot eind maart het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar af. Een jaar geleden publiceerde het bedrijf nog een kwartaalwinst van 165 miljoen dollar.

Sara Lee richt zich nu vooral op voeding en koffie. Andere activiteiten worden verkocht. De internationale tak voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging komt deels in handen van Unilever. Een deel van Ambi Pur (luchtverfrissers) gaat naar Procter & Gamble. De omzet uit voortgezette activiteiten kwam het afgelopen kwartaal uit op 2,58 miljard dollar, gelijk aan de omzet een jaar eerder.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Wel, dat ligt niet aan de managers en CEO. Die zagen het wel goed, maar ja tegenvallers die verwacht je niet of nooit natuurlijk. Wel de VOC mentaliteit zal aangescherpt moeten worden, de koffie boeren moeten harder werken, de CAO wordt ontbonden, ach sorry vergissing, die hadden ze toch al niet. Waarom zou je die koffie boeren niet uitbuiten als je de macht hebt, tja ik snap dat niet. Je hebt het geld, de wapens en alle drukmiddelen. Je slaat eens in de zoveel tijd 1 van de koffie boeren die klaagt in elkaar met een knokploeg, verkracht hun dochters en hup ze werken wel weer een jaar 'trouw'.

Of registreer je om te kunnen reageren.