Home

Achtergrond 202 x bekeken

Verdachte brand Veendam aangehouden

De politie heeft vanmorgen een 22-jarige inwoner van Wildervank aangehouden.

De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de brand bij een discotheek op 21 december 2009 in Veendam.

De politie onderzoekt ook of hij in verband kan worden gebracht met de branden die in maart en april hebben plaatsgevonden in Veendam. "Maar daarover is vooralsnog geen duidelijkheid'', aldus dinsdagmiddag een woordvoerder van de regiopolitie Groningen.

De politie is sinds half maart bezig met een groot onderzoek naar diverse branden in Veendam. Omdat een van de branden in maart werd gesticht bij een discotheek, is ook gekeken naar de brand die daar eind 2009 plaatsvond. Een bewakingsbeeld van een verdachte persoon in de nacht waarop de brand werd gesticht, werd in april geplaatst op www.youtube.nl/politiegrn. Naar aanleiding van het beeld ontving de politie informatie die wees in de richting van de verdachte. Het filmpje is ruim 48.000 keer bekeken.

In de Oost-Groningse gemeente vonden in maart meerdere brandstichtingen plaats die tot veel onrust leidden. Bij de bestrijding van een grote brand in het centrum van Veendam op 8 maart kwam een brandweerman om het leven. Later brandden onder andere ook een caravan, auto's en een schuurtje af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.