Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Verburg vult tekort LVKK aan

Het ministerie van LNV heeft ontstane tekorten op de begroting 2009 van de Landelijke Vereniging van Kleine Kernen (LVKK) aangevuld.

Dat schrijft minister Gerda Verburg in een brief aan de Kamer. De tekorten waren ontstaan omdat de LVKK aanvankelijk uitging van een hogere LNV-bijdrage. Deze wordt nu alsnog verhoogd, omdat Verburg belang hecht aan het Plattelandsparlement, dat eens in de twee jaar door de LVKK wordt georganiseerd.

De Kamer had Verburg gevraagd de subsidie voor de LVKK te handhaven op 170.000 euro per jaar. De minister antwoordt hierop dat de LVKK geen structurele steun kreeg en krijgt. Wel kan de vereniging aanvragen indienen voor projectsubsidie.

Verburg vindt verder dat de LVKK een belangrijke rol kan spelen bij het aanpakken van een krimpende plattelandsbevolking.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Wat te doen tegen een krimpende plattelandsbevolking ?

Of registreer je om te kunnen reageren.