Home

Achtergrond 391 x bekeken

Verburg: vaccinatie Q-koorts gaat goed

Demissionair minister Gerda Verburg (LNV) is tevreden dat op steeds meer bedrijven met melkgeiten de dieren worden gevaccineerd tegen de Q-koorts.

Na afloop van de wekelijkse ministerraad zei de bewindsvrouw vandaag dat nog maar tien van de ruim vierhonderd bedrijven zich niet hebben aangemeld.

Melkgeitenhouders hebben nog even de tijd om zich te melden voor de vaccinatie en anders doet de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) het, aldus Verburg. Het kabinet wilde per 1 juni het sinds eind december geldende fok- en vervoersverbod versoepelen. Maar dan zouden wel op alle bedrijven de dieren volledig (twee keer) moeten zijn gevaccineerd en dat is dus nog niet het geval.

Volgens Verburg werken de maatregelen waarmee wordt geprobeerd de Q-koorts in te dammen. Het aantal ziektegevallen is een derde lager dan in 2009. Sinds december zijn op de besmette bedrijven tienduizenden zwangere melkgeiten afgemaakt om te voorkomen dat de bacterie vrijkomt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.