Home

Achtergrond 177 x bekeken

VS: akkoord over nieuwe sancties tegen Iran

Er is een akkoord bereikt over nieuwe sancties van de Verenigde Naties (VN) tegen Iran.

Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vandaag gezegd. Het resolutievoorstel wordt later op de dag naar de VN-Veiligheidsraad gestuurd. Mogelijk overlegt de raad vanavond over het akkoord.

Clinton benadrukte dat het akkoord is bereikt met medewerking van Rusland en China. De beide landen, die een vetorecht hebben in de Veiligheidsraad, hielden sancties tegen Iran lang tegen. De Verenigde Staten sturen al langer aan op strafmaatregelen tegen Teheran. Washington vreest dat Teheran in het geheim werkt aan een atoombom.

Iran sloot maandag een akkoord over het nucleaire programma. De regering laat 1,2 ton laagverrijkt uranium opwerken in buurland Turkije en krijgt in ruil daarvoor hogerverrijkt nucleaire brandstof voor een medische onderzoeksreactor in Teheran.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.