Home

Achtergrond 139 x bekeken

VS: Taliban achter mislukte aanslag New York

De Pakistaanse Taliban zitten achter de mislukte aanslag op Times Square in New York een week geleden.

Dat heeft de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder vandaag laten weten. "We hebben bewijs verzameld dat de Pakistaanse Taliban achter de aanslag zitten'', aldus Holder in een gesprek met de zender ABC.

Voor de mislukte aanslag is een Amerikaan met een Pakistaanse achtergrond aangehouden. Faisal Shahzad zou de auto waarin een bom was verstopt hebben gekocht en naar Times Square hebben gereden. Hij zegt alleen te hebben gehandeld en heeft banden met radicale groeperingen als de Taliban ontkend.

De Pakistaanse Taliban hadden eerder de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagpoging. Een woordvoerder ontkende later dat zijn organisatie de verdachte heeft geworven of opgeleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.