Home

Achtergrond 223 x bekeken

VROM: bedrijven opener over biobrandstof

Vanaf volgend jaar moeten bedrijven meer informatie geven over biobrandstoffen die ze op de markt brengen.

Minister Tineke Huizinga van VROM gaat dit wettelijk regelen, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Door de informatieplicht wordt duidelijker hoeveel biobrandstoffen er op de markt worden gebracht. Verder levert het informatie op over de herkomst, de grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van de biobrandstoffen en de duurzaamheid ervan.

Vooruitlopend op de wettelijke plicht, die voortvloeit uit een Europese richtlijn, gaat de branche dit jaar al vrijwillige rapportages maken. Hiertoe heeft de minister met de marktpartijen, zoals de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie, een akkoord gesloten.

Biobrandstoffen (uit gewassen als koolzaad) vormen een alternatief voor 'gewone' brandstoffen die CO2 produceren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.