Home

Achtergrond 262 x bekeken 5 reacties

Uitzonderingen verplichte I&R in dierentuinen

Schapen en geiten in dierentuinen hoeven niet in alle gevallen te voldoen aan de verplichte elektronische identificatie en registratie (I&R).

De Europese lidstaten hebben ingestemd met een vereenvoudiging van de I&R-maatregelen voor deze categorie, omdat het veelal gaat om wilde soorten die zo authentiek mogelijk getoond moeten worden. Zichtbare merken passen daar niet bij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Landmand

  Reactie van niks.

  Ze kunnen gewoon ook anders onderscheid maken tussen productiedieren en hobby dieren. Lijkt me niks mee, dat hier een uitzondering gemaakt wordt!

 • no-profile-image

  john

  ik dacht dat je een elektronische identificatie van de buitenkant niet kan zien

 • no-profile-image

  Tonie

  Maakten ze maar onderscheid tussen productiedieren en hobbydieren. Hobby kost geld oke, maar het lijkt me niet dat de verplichte elektronische registratie is bedacht door hobby geitenhouders.

 • no-profile-image

  koetje

  Tuurlijk,ik heb ook een dierentuin.

 • no-profile-image

  Tonie

  Ik dacht dat rassendiscriminatie verboden was. Helemaal in een tijd waarin de dieren weer rechten hebben dan de mens. Het word je niet meer vergund een hobby te beoefenen. Deze hobby heet geen holygan, drugsverslaafde, belastingtrekker maar geitenhouder... We moeten nodig honger lijden dan weten we weer wat belangrijk is.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.