Home

Achtergrond 230 x bekeken

USDA: voorraden tarwe en mais stijgen verder

Wereldwijde voorraden van granen nemen in het seizoen 2010/2011 voor het derde jaar op rij verder toe.

Dat betekend dat de consumptie ook volgend jaar achterblijft bij de productie. Dat meldt het Amerikaanse landbouwministerie USDA.

De graanvoorraad is volgens cijfers van USDA de afgelopen drie jaar 40 procent toegenomen. Een aanbodsschok is volgens het ministerie dan ook uiterst beperkt. In 2007 en 2008 leidden mislukte oogsten en kleine voorraden tot recordhoge voedselprijzen.

De Europese Commissie vindt de productieschema’s van USDA te optimistisch. De koude in West-Europa is volgens de Commissie nog niet door USDA in de voorspellingen verwerkt. Bovendien is de winterschade in Oekraïne en Rusland nog onzeker.

Of registreer je om te kunnen reageren.